SAVE THE DATE

SAVE THE DATE

Hrvatska kao važan ICT i transportni hub Europe

5. svibnja 2023. godine, Westin Zagreb

O KONFERENCIJI

O KONFERENCIJI

Konferencija “Eurotransformacija Hrvatske: Hrvatska kao važan ICT i transportni hub Europe” otvorit će pitanje prometnog potencijala Hrvatske i mogućnosti razvoja propulzivne ICT scene u Hrvatskoj u kontekstu 5G mreže.

Okupit ćemo stručnjake iz ICT sektora, regulatorna tijela u ICT-ju i prometu te stručnjake za transport kako bismo otvorili raspravu o prednostima koje za Hrvatsku donose ulazak u Schengen i eurozonu.

ICT stručnjaci govorit će o razvoju umjetne inteligencije, virtualne realnosti te o digitalnoj transformaciji javne uprave i privatnog gospodarstva, kao i o potencijalima koje nudi 5G mreža, u kontekstu činjenice da Hrvatska ima jednu od najraširenijih 5G mreža Europe. Stručnjaci za transport iz svih sektora prometa reći će nam može li Hrvatska svoj geostrateški položaj i ulazak u Schengen i eurozonu iskoristiti da se pozicionira kao transportni hub Europe, a u kontekstu izvrsne cestovne infrastrukture te potencijala financiranja izgradnje moderne željeznice sredstvima iz fondova EU-a.

CILJ KONFERENCIJE

CILJ KONFERENCIJE

Želimo otvoriti temu potencijala Hrvatske u brzorastućim sektorima hrvatskoga gospodarstva.

ICT sektor raste po dvoznamenkastim stopama tijekom posljednjeg desetljeća i postaje strateška grana ukupne ekonomije s izvrsnom i nagrađivanom infrastrukturom.

Geostrateški položaj Hrvatske jedna je od naših prednosti, koju Hrvatska može iskoristiti za jačanje transportnog sektora, naročito u kontekstu ulaska u eurozonu i Schengen.

KOMU JE KONFERENCIJA NAMJENJENA

KOMU JE KONFERENCIJA NAMJENJENA

Konferencija “Eurotransformacija Hrvatske: Hrvatska kao važan ICT i transportni hub Europe” namijenjena je stručnjacima, širokoj javnosti, građanima te svim industrijama vezanima uz ICT sektor i transport.

Očekujemo konkretne prijedloge o jačanju razvoja ICT scene, kao i digitalizacije Hrvatske te raspravu o potencijalima naše prometne infrastrukture. Nadamo se i najavi rađanja novih jednoroga na domaćem tržištu, ali i velikih ulaganja u željezničku infrastrukturu.